Wijlanddag groot succes!

Jaarlijkse kennisdag Expertise medewerkers

Vorige maand was het weer zover: de jaarlijks terugkerende Wijlanddag voor voor alle Expertise Medewerkers. Het was een dag vol inspiratie, nieuwe ontmoetingen en om nog meer te professionaliseren en verbinden met elkaar.

De hoogtepunten
De Expertise medewerkers maakten kennis met nieuwe collega’s en hun nieuwe manager Stephan Hopman. Daarnaast gaf Frank Peeters een doorkijkje in de rol van Zorgbeleid binnen de organisatie. Ook brachten verschillende professionals op creatieve wijze onderwerpen onder de aandacht, zoals; de nieuwe ‘special product seksuologie’, ‘communiceren met gebaren’ en ‘stemmen horen is zo gek nog helemaal niet’.

Vakmanschap
Deze dag stond vooral de vraag centraal hoe Expertise medewerkers vanuit hun vakmanschap kunnen bijdragen aan het leveren van goede zorg, wetende dat we als zorgorganisatie samen voor grote uitdagingen staan.

Stephan nodigde de aanwezigen uit om de komende tijd met elkaar in gesprek te gaan over: Wat de huidige context van de zorg vraagt van hun ambacht? En wat als Expertise voorop zou mogen lopen in het nadenken en anders vormgeven van de zorg? Hoe ziet hun toekomstige taak en rolopvatting er dan uit? Bijvoorbeeld door over te gaan van individuele zorg en behandeling, naar het steeds meer stimuleren van een zorg- en behandelklimaat, waarin preventie, (meer bewegen), goede voeding en een fijn en veilige omgeving de basis zijn. Door met elkaar in gesprek te gaan over deze thema’s is op deze dag de eerste stap gezet in het vormgeven van het vakmanschap van de toekomst.

Nieuwe naam
Tot slot werd de nieuwe naam voor de Wijlanddag onthuld: Compasdag. Maureen van Alphen heeft deze naam bedacht, welke staat voor passie voor het vak, compassie in de zorg en ook voor het richting geven via ‘het Kompas’.

De organisatie kijkt terug op een dag vol positieve energie, uitwisseling en (com)passie. Bedankt voor ieders inzet en enthousiasme!

668A7AAC 5AD5 4FA6 A25F 5F64D64CBB31 2